“Si et trobes en un moment difícil, no facis dels problemes una constant, permetre’t un espai terapèutic et resoldrà les estratègies per tal de fluir i trobar el camí que més s’ajusti a la vida que vols amb tu i els altres.”

Testimonial Mercè Samsó
Mercè Samsó
Psicòloga


Qui sóc?

Em dic Mercè Samsó, sóc psicòloga, col·legiada núm.16.755 amb reconeixement general sanitari i psicoterapeuta des de fa 10 anys.

Aquí a Meràkia treballo amb clients de forma individual o en format familiar.

M’agrada molt ser terapeuta i he cregut sempre necessari combinar la feina tant delicada que fem els psicòlegs, amb la supervisió i la formació continua, per això tinc màsters i formació en psicoteràpia sistèmica, en teràpia estratègica breu, en psicologia clínica, en mediació i en salut mental. Donat els meus valors i caire social em trobareu també a l’administració pública treballant amb infants i dones que han patit processos de violència o fent teràpia familiar.

Quines són les meves especialitats?

El treball individual i de famílies que es troben en crisis vitals derivats de les crisis emocionals, problemes relacionals, canvis…

Treballo sobre les diferents circumstàncies que fan que l’equilibri a casa es trenqui, el naixement d’un fill, l’entrada a l’adolescència, temes anímics d’algun dels membres de la família, separacions, famílies re constituïdes, males relacions amb els progenitors… Com que els canvis sobre un mateix afecten als altres, aposto per una resposta que contempli la interacció amb els altres com una forma efectiva de resolució dels problemes, des del marc de la teràpia sistèmica.

Treballo a més, des de la meva formació en psicoteràpia clínica per tal de profunditzar en construccions personals, estils de personalitat, i trastorns de l’estat d’ànim, ansietat, tristeses, ràbia… podríem dir que no em fan por els casos difícils!

He treballat molt amb temes de dols de parella i separacions, conflictes de parella/familiars i els últims anys amb temes de salut física o malalties cròniques.

A més, el treball de forma estratègica, des de la teràpia breu, em permet ser eficient i creativa alhora trencar esquemes i centrar-me i resoldre els conflictes més encaixats.

Què aporto a Meràkia?

Sóc una persona empàtica riallera i creativa, sempre amb ganes de seguir aprenent i ampliant mires. Crec profundament en la bondat i la capacitat de les persones de re-inventar-se, cada individu és expert d’ell mateix i del seu patiment, per això cal saber escoltar, des del profund respecte. L’art de la psicoteràpia recau en saber quina tecla s’ha de tocar en cada moment, enfocant realment els problemes i possibilitant un marc i una experiència totalment nova. Sovint les persones utilitzem molta energia per intentar resoldre un problema, però a vegades això no fa que es solucioni, llavors és quan està fallant alguna cosa i val la pena fer ús de l’assessorament psicoterapèutic. per tal d’escoltar-nos, trobar l’estratègia adequada i desbloquejar velles i noves situacions que ens fan mal.

Em trobareu a Meràkia:

  • En el Servei de Psicoteràpia Individual
  • En el Servei de Psicoteràpia Familiar
  • Tots els DIJOUS matí i tarda i els DIMECRES a la tarda.